Skip to content

Over Insperidé

In 2008 ben ik (Annelies Verhelst) begonnen met freelancen naast mijn toen nog vaste banen onder de naam Insperidé. Een samenvoeging van Inspiratie en Idee. Insperidé (lees: inspeeridéé) staat ook voor een stevige persoonlijkheid met veel ervaring. Het rood reflecteert een hoge score op Rood in de DISC-test en het oranje symboliseert dan weer hoe rood prachtig mengt met Geel. Want behalve dat ik van doorpakken en doorzetten houd, houd ik ook van prettige en goede relaties. Vooruit kan alleen maar samen. En het Paars van de letters? Dat is mijn favoriete kleur, en staat voor mijn intuïtie en gevoel. Soms moet je iets doen omdat het gewoon klopt, omdat niets anders logisch is. Ook als het niet rationeel verklaarbaar is, of de data niets zinnigs zeggen.

Insperidé en Annelies

Inspiratie, ideeën en een flinke dosis intuïtie, gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring. Dat is dan wat ik meebreng als je mij bij jouw projecten of organisaties betrekt. Gooi er informatie in en er rolt een bak aan inspiratie en/of ideeën uit mijn hoofd, vaak ook al met vrij concrete plannen voor uitwerking ervan.

Tussen juli 2022 en februari 2024 heb ik fulltime als interimmer gewerkt. Dit gaf me ruimte om voor een aantal mooie organisaties te werken en te ontdekken hoe ik optimaal tot mijn recht kom.

Toch gaat niets zoals je van te voren verwacht. Vanaf half februari 2024 ben ik weer in loondienst gegaan, en niet om de minste reden. Ik kon als adviseur digitale toegankelijkheid aan de slag bij Digitaal Toegankelijk. Een roeping of passie, net wat je wilt, waar ik geen nee tegen kon zeggen. Digitale toegankelijkheid is voor mij in alles wat ik doe belangrijk. Hoewel aan de uitvoering (mijn website ook niet toegankelijk genoeg) vast nog ontbreekt, maak ik dat goed in beleidskennis, projectmanagementervaring en enthousiasme. Je kunt mij dus altijd vragen om projecten rondom digitale toegankelijkheid te komen leiden, of je te komen vertellen hoe je zelf digitaal toegankelijker kunt werken.

Als ik wat tijd heb, doe ik ook nog wat freelanceklussen, en ik bied sinds 2020 ook Advies van Annelies aan zzp’ers en kleine ondernemers, over marketing, bedrijfsvoering en persoonlijk leiderschap.

PS: ik werk nog aan nieuwe foto’s dus don’t mind de stockphotos…

Marketing en ICT

Door de jaren heen heb ik kneiterveel ervaring opgedaan in allerlei takken van marketing. Ik ben echter technisch opgeleid; HBO Bedrijfskundige Informatica, met afstudeerrichting e-business. Dat betekent dat het ook in mijn DNA zit om echt naar alle aspecten van bedrijfsvoering te kijken, om zowel de business als de ict-kant belangrijk te vinden én de vertaalslag naar beide kanten kan maken.

Dat komt supergoed tot zijn recht in projecten waar ik bijvoorbeeld met verbetering of vernieuwing van een website bezig ben en in mijn werk als adviseur en projectleider digitale toegankelijkheid. Hierbij maak ik ook gebruik van mijn kennis van faciliteren (opleiding bij Facilitation Academy), om bijvoorbeeld brainstormsessies en trainingen een stuk leuker te maken.

Visie

Ik help zowel start-ups als grote organisaties met mijn visie, lef en ambitie. Het liefst organisaties die écht iets willen bijdragen aan de wereld.

Pragmatisch

Voor alles is een oplossing. En als het niet in een keer kan, dan in kleine stapjes. Ik pas graag wat ik heb geleerd in mijn carrière toe op alles wat ik tegenkom.

Creatief

Inspiratie opdoen en ideeën vormen over wat zou kunnen, dat is mijn creativiteit. Ook met weinig middelen en weinig support zet ik nieuwe stappen.

Mijn droom is om zowel start-ups als grote ondernemingen te kunnen helpen met mijn visie, lef en ambitie. Het liefst organisaties die echt iets willen bijdragen aan de wereld, door deze met producten of diensten mooier, liever, beter, makkelijker of duurzamer te maken. Dat mag gerust heel commercieel zijn! Maar ik voel erg veel liefde voor stichtingen en NGO’s die vaak met weinig veel willen veranderen.

– Liefs, Annelies

Digitale inclusie

Ik maak me sterk voor een toegankelijker digitale wereld en deel deze kennis graag.

Innovatie

Bezig zijn met morgen, niet met de to do’s van gisteren. Ik ontdek graag nieuwe richtingen.

Veranderen

Niemand houdt van veranderen, maar het gebeurt vanzelf. Ik ondersteun er graag bij.